Laseren Schimmelnagels

Lasertherapie  Schimmelnagel

De schimmelinfectie

2% tot 14% van alle volwassenen krijgt een keer te maken met een schimmelnagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie. Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buiten­rand van de nagel. De schimmelnagelinfectie kan zich als pijnlijk manifesteren, kan het lopen beïnvloeden en kan tot een negatief zelfbeeld leiden.

Sommige voorgeschreven medicijnen kunnen hevige bijwerkingen vertonen en geven niet altijd het beste behandelresultaat. Een andere, wat meer radicale manier, is het chirurgisch laten verwijderen van de gehele nagel. Lasertherapie als behandeling neemt toe in populariteit als therapie om de infectie effectief te bestrijden.

De behandeling

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam over het nagelbed bewogen. de laser genereert warmte onder de nagel midden in de schimmelkolonie. Tijdens de behandeling kunt u een lichte pijnsensatie voelen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie en wordt vooraf bepaald door de behandelaar (maximaal 3 behandelingen).

Gezonde nagels

U zult het resultaat niet onmiddellijk kunnen zien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

 

Klinische studies en resultaat


Onderzoek heeft uitgewezen dat de lasertherapie absoluut veilig is, zeer goed te verdragen en effectief in het bestrijden van de schimmel (de mycose). De nagel wordt direct gestimuleerd weer “gezond” te gaan groeien met al na twee maanden na de eerste behandeling een geweldig resultaat!

  • De procedure is veilig
  • Geen herstelperiode na de behandeling

 

Voor meer informatie of een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u mailen naar laseren@instituutrevebel.nl of bellen naar 0251-245138

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht