Waarom massage?

Ontspanning-Vitaal gevoel-Soepele spieren

Massage stimuleert de bloedcirculatie, activeert de stofwisseling en het lymfesysteem. Voedingsstoffen en zuurstof worden door de massage naar lichaamscellen gebracht en afvalstoffen worden afgevoerd. Fysieke klachten kunnen hierdoor verminderen of verholpen worden. Bovendien werkt massage ontspannend voor lichaam en geest wat een positief effect heeft op de gezondheid en het welbevinden.

voetreflex moni-q

Voetreflexzonemassage

Een voetreflexzonemassage helpt het lichaam om opgehoopte spanningen los te laten; hierdoor komt het lichaam tot rust. Reflexzonemassage gaat uit van het gegeven dat de levensenergie in het lichaam langs bepaalde banen stroomt en dat via deze energetische verbindingen bepaalde lichaamsdelen en organen in hun functie beïnvloed kunnen worden. Bij gezonde mensen stroomt de levensenergie ongehinderd door deze banen en levert alle lichaamsdelen evenveel energie. De gezondheid loopt gevaar als de energiestroom langere tijd wordt gehinderd of tegengehouden. Reflexzonemassage kan dergelijke hinderpalen of blokkades oplossen en het energetisch systeem weer in harmonie brengen. Hoewel alleen de voeten worden gemasseerd, heeft dit effect op de totale mens.

De ervaring heeft geleerd dat een reflexzonemassage effect heeft na 4 tot 12 behandelingen. Het is raadzaam om twee reeksen behandelingen per jaar te ondergaan, bijvoorbeeld in het voorjaar en het najaar. Een reeks bestaat uit 10 volledige massages met een interval van ongeveer 1 week.

stoelmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Deze techniek op basis van acupressuur vindt zijn oorsprong in de traditionele Japanse Shiatsu. Wat stoelmassage uniek maakt is dat de massagestoel zo ontworpen is dat het gehele lichaam door de massagestoel ondersteund wordt zodat u comfortabel voorover kan zitten terwijl u gemasseerd wordt. Er wordt door de kleding heen gemasseerd. Een stoelmassage kan in vele situaties gemakkelijk even tussendoor gegeven worden.

Het resultaat van een stoelmassage op regelmatige basis:

  • Lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Bewustwording van eigen (werk)houding
  • Soepelheid van spieren en gewrichten
  • Toename concentratievermogen
  • Doorstroming van de bloedcirculatie
  • Doorstroom van energie
  • Herstel van spierweefsel

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kan contact opgenomen worden met Monique Elsing

e-mail: masseur@instituutrevebel.nl
Tel/whatsapp/sms: 06-30700824 / 0251-245138

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht